|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
2014-09-23 21:16:01 |
|
|
|
|
|
|
A bogrács meséje
Túl az Óperenciás-tengeren, élt egyszer valamikor réges-régen egy ember meg egy asszony. Szerették egymást, vígan teltek napjaik: hogyisne teltek volna, mikor az ember molnár volt, és messze földről hordták malmába őrleni a gabonát.
Volt ennek a házaspárnak egy gyönyörű l... |
|
2010-10-03 12:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... káposztát leforrázzuk, és leveleire szedjük. Az elkészített tölteléket a káposztalevélben formásan henger alakúra töltjük. A tölteléket az aprókáposztával kibélelt bográcsba rakjuk körkörösen. Amikor kb. a fele káposztát beleraktuk, szépen megtisztított sertéskörmöket helyezünk rá, és néhány szál friss kaprot, majd pedig a maradék káposztát. Paradicsomos lében főzzük, tejföllel kí... |
2010-09-03 05:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... összezúzzuk.
2. A bogrács aljára öntjük az olajat, rátesszük a hagymát és a szalonnát. Kevergetve üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor rottyant egyet, beleöntjük a tarhonyát, és folyamatosan keverve megpirítjuk.
3. Felöntjük 2 dl vízzel, majd mehetnek bele a fűszerek: bors, paprika, ételízesítő és a só. Ha mindent ö... |
|
2010-07-24 13:54:31 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben. Adj hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is. A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest.
... |
|
2009-09-17 10:53:18 |
|
|
|
|